Tips

Enkele tips voor het onderhoud en de verzorging van juwelen:

-Wanneer je ze niet draagt, leg je juwelen dan op een droge plaats, niet in direct zonlicht.

-3D geprinte juwelen niet achter glas in volle zon leggen om vervormen te voorkomen.

-DQ metaal kan na een tijdje verkleuren, met een zilverpoetsdoekje kan je deze terug oppoetsen.

-Doe je juwelen uit wanneer je gaat douchen, zwemmen, poetsen,… zeep en chloor kunnen je juwelen aantastten.

-Net als alle spullen die we graag dragen is er natuurlijk ook slijtage, deze is afhankelijk van verschillende externe factoren zoals de zuurtegraad van je huid maar ook parfum en lotions zijn soms geen goede combinatie met je juwelen. Tip doe je juwelen pas aan nadat je lotions en parfum hebt gebruikt.

-Slaap niet met je juwelen.

-BELEEF vooral veel plezier aan je juwelen en STRAAL!

Move 4 you webshop juwelen crea atelier Bouwel

Weetjes

Juwelen van MoVe 4 you zijn stuk voor stuk handgemaakte unieke ontwerpen. De juwelen worden van het begin tot eind met veel passie en toewijding door mij gemaakt. Dit is vaak een tijdrovend proces maar MoVe 4 you wil voor uw juwelen volop gaan voor duurzaamheid en kwaliteit in afwerking.

Ik werk met verschillende materialen en technieken. De creaties breng ik uit in verschillende collecties die in beperkte oplage aangeboden worden. Elk stuk is uniek en handgemaakt.

Om u een overzicht te geven zal ik de verschillende materialen die gebruikt worden in mijn reeksen kort toelichten.

De polymeerklei juwelen zijn handgemaakte klei werkjes. Met verschillende kleitechnieken ga ik op zoek naar manieren om mijn ontwerpen vorm te geven. Werken met polymeerklei is een intensief proces na het ontwerpen en vormgeven worden de juwelen gebakken eens uit de oven ga ik ze met zorg schuren, polijsten en/of vernissen om een mooie afwerking te bekomen. Deze stukken worden afgewerkt met onderdeeltjes die nikkelvrij zijn. Voor de afwerking kies ik voor DQ metaal of stainless steel

*De afkorting DQ  betekent designer quality, het is een keurmerk geworden, waarmee het verschil in kwaliteit duidelijk wordt gemaakt. DQ staat voor een hoogstaande europese kwaliteit en is helemaal nikkelvrij, geschikt voor mensen met een nikkelallergie.

DQ-metaal krijgt een plating, je vindt het in de kleuren: goud, zilver, roségoud en brons.

De platings van DQ-metaal zijn gemaakt van echt zilver en goud en daardoor blijven ook deze metalen erg lang mooi. DQ metaal kan na een tijdje verkleuren. Dit is een natuurlijk proces. Met een zilverpoetsdoekje kan je de onderdeeltjes terug oppoetsen.

*RVS, stainless steel, ook wel edelstaal of chirurgisch staal genoemd, beschikt over een aantal hele fijne voordelen. Zo is RVS 100% allergie vrij en helemaal recyclebaar! RVS is mooier en sterker dan zilver, het heeft een fijnere structuur en glimt meer. Nog een voordeel is dat RVS niet verkleurt en roest zo heb je er oneindig veel plezier van.

Op RVS zit echter een wel een laagje chroom, dit laagje houdt roestvorming tegen. Het is niet verstandig om te zwemmen en te douchen met de juwelen omdat de chlorides (chloor) in het water de producten en beschermlaag kunnen aantasten.

Bij oorbellen worden de stekertjes achteraan afgewerkt met een laagje hars om de levensduur en kwaliteit van de oorbellen nog extra te verbeteren. Deze hars zorgt ervoor dat de onderdeeltjes stevig vast zitten, daardoor zie je een glanzend laagje aan de achterkant.

Voor andere kleine elementen in de juwelen van MoVe 4 you maak ik gebruik van verschillende soorten kralen, hangertjes, e.d. Deze worden door mij met de grootste zorg uitgezocht. Daarbij schenk ik veel aandacht aan verschillende kleuren vormen en texturen die ik combineer in de verschillende creaties.

Voor de 3D prints gebruik ik PLA. PLA staat voor polymelkzuur een duurzaam alternatief voor plastic. PLA filament is gemaakt van biologisch afbreekbare, hernieuwbare grondstoffen. Het heeft van nature een transparant uiterlijk, door het toevoegen van kleurstoffen is het beschikbaar in allerlei kleuren. De resultaten zijn licht in gewicht en kunnen tegen een stootje.