3D PRINT


Klik op onderstaande button en ontdek onze collecties

Move 4 you webshop juwelen 3D print

Wat is 3D print

Voor de 3D prints gebruik ik PLA. PLA staat voor polymelkzuur een duurzaam alternatief voor plastic. PLA filament is gemaakt van biologisch afbreekbare, hernieuwbare grondstoffen. Het heeft van nature een transparant uiterlijk, door het toevoegen van kleurstoffen is het beschikbaar in allerlei kleuren. De resultaten zijn juwelen die licht zijn in gewicht en tegen een stootje kunnen.

Waarom 3D prints

Tijdens het ontwerpen en vormgeven van mijn collecties met polymeerklei groeide mijn creatieve nieuwsgierigheid naar het zelf maken van bepaalde vormen en onderdelen. Ik ging op zoek naar andere mogelijkheden, technieken en materialen die ik kon toepassen om mijn ideeën en ontwerpen uit te werken. Na een hele zoektocht kwam ik uit bij het 3D printen. Samen met mijn man gingen we op onderzoek naar de mogelijkheden en besloten ons hier in te verdiepen. Hier komen de technische kwaliteiten van Kevin samen met mijn creatieve ontwerpen. Een mooie en leuke samenwerking.

Hoe maken we 3D prints

We vertrekken van een ontwerp. Dit ontwerp kan gemaakt zijn in mijn schetsboek of via mijn tekentablet. Wanneer ik tevreden ben van het ontwerp wordt het met de juiste software bewerkt tot een printbaar ontwerp. Wanneer het ontwerp klaar is kan eventueel het materiaal, de kleur en textuur voor de uitvoering verder bepaald worden. Het ontwerp wordt ingeladen in de printer en de print kan starten. Eens de print klaar is worden de prints nagekeken en krijgen ze de juiste zorgen voor een mooie afwerking.