Hout

Klik op onderstaande button en ontdek onze collecties

 

Hoe maak ik houten juwelen?

Na het ontwerpen worden vormen uitgesneden met de lasercutter. Afhankelijk van het ontwerp breng ik dan ook de gravures uit het ontwerp aan. Na het snijden en graveren volgen er een aantal bewerkingen die zorgen voor een fijne en kwalitatieve afwerking. Zo worden alle vormen netjes gemaakt en geschuurd. 

De ontwerpen die geschilderd worden zijn dan klaar voor een likje verf. Kleuren breng ik aan met acrylverf en de allerfijnste penselen om de kleinste details netjes te kunnen afwerken. Om tot een mooi afgewerkt en duurzaam eindproduct te komen worden alle stukjes voorzien van een laagje vernis waardoor ze waterafstotend zijn. Zoals bij de andere juwelen is het hier ook aangewezen om de juwelen uit te doen tijdens het zwemmen en douchen omdat de zeepproducten en chloor de beschermlaag sneller kunnen aantasten.

 

Gebruikte technieken.

In mijn creaties ben ik steeds op zoek naar nieuwe materialen, technieken en texturen.

Hieronder een aantal van de door mij gehanteerde technieken bij houten juwelen.

-Handmatig bedrukken met acrylverf en silkscreens.

-Handmatig  beschilderen met acrylverf.

-Graveren van onderdelen.

 

Gebruikte materialen.

Al het hout dat ik gebruik is afkomstig uit duurzaam bosbeheer, verder maak ik gebruik van resten hout uit de schrijnwerkerij. Net zoals in de andere collecties staan duurzaamheid en zorg voor de natuur centraal.